Welke runs staan er (voorlopig) op de planning?

Eind januari liep ik voor het allereerst in mijn loop ‘carrière’ de Mastboscross. De bedoeling is dat ik nog veel andere runs ga doen 😉

Maar welke? Er zijn zoveel leuke runs! Maar zo weinig tijd, want ik heb ook nog een gezin die wil dat echtgenoot en papa thuis is soms haha. En ook financieel zou ik, alle runs die ik wil lopen, niet kunnen bekostigen.

Met kerst had ik al toegezegd dat ik de 10 kilometer in Rotterdam zou gaan lopen. Dat word mijn eerste run buiten Brabant. Sowieso het eerste grote evenement dat ik ga lopen. Naast de Tilburg Ten Miles en de Bredase Singelloop.
In 2016 komt de Red Bull Wings for Life Worldrun wederom naar Breda. Met Max Verstappen in de Nederlandse Catcher Car! Dus als autosport-liefhebber heb ik dus genoeg redenen om hier wederom aan deel te nemen ;).
Ook de 5 mijl van Tilburg en 10 miles in Tilburg wil ik gaan lopen. Vorig jaar enorm genoten in Tilburg, dus als het aan mij ligt, doe ik hier weer aan mee! En als we het toch over de grotere evenementen hebben. Ik wil dit jaar ook meedoen aan de Dam tot Dam loop! Eens kijken of ik wat mensen van Instagram kan meeten ;).
De Warandeloop twijfel ik nog over. Vorig jaar niet echt een goede herinnering aan over gehouden. Dus afhankelijk van wat de organisatie van plan is, kijk ik of ik mee doe of niet.

Op de WorldRun na, lijkt het haast wel of ik Breda oversla dit jaar qua runs. Maar niets is minder waar!
Zoals vorig jaar ga ik ook weer mee doen aan de Haagse Beemdenloop. De vraag is alleen echter of ik meedoe aan een weg race, of dat ik het diepe in duik door mee te doen aan een obstacle run. Helaas moet ik dit jaar 3 van de 4 runs tijdens de Wintertrimloopserie aan mij voorbij laten gaan. Maar ik wil komend weekend hieraan deelnemen, zodat ik in ieder geval weer wat kilometers kan maken voor Rotterdam. Net als vorig jaar wil ik ook weer meedoen aan de Tien van ´t Oagje. Vorig jaar vond ik dit een verrassend leuke loop. Ik had toen net de Tilburg Ten Miles achter de rug en de Overbosloop in Prinsenbeek. Dat was toen even pittig, drie runs in drie weekenden. Vooral als je nog niet zo lang loopt als ik.

Mis ik er dan nog één? Jazeker! Ik heb namelijk de Bredase Singelloop nog niet opgenoemd. Ga ik deze dan niet doen? Ow jawel! Natuurlijk ga ik deze doen! Dat is DE run, waar het in 2014 mee begon. Die kan en mag ik natuurlijk niet overslaan.

 • In 2014 liep ik tijdens de Bredase Singelloop mijn eerste race run. Haast nog nat achter de oren liep ik de 5 kilometer. Ik had nog nooit 5 kilometer gelopen, laat staan achter elkaar!
 • In 2015 liep ik tijdens de Singelloop de 10 kilometer. Deze liep ik met pijn in mijn knie, zonder camelbag, terwijl ik echt meer had moeten drinken. Al met al niet mijn beste race.
 • En dan nu 2016? Ja, wat ga ik in 2016 doen? Ga ik weer terug naar de 5 kilometer, maar dan sneller? Ga ik weer naar de 10 kilometer en mijn slechte run van vorig jaar revancheren?
  Nee, in 2016 ga ik niet terug naar de 5 kilometer noch de 10 kilometer. In 2016 ga ik voor…..(tromgeroffel)

Inderdaad, ik ga in 2016 proberen mijn allereerste halve marathon te lopen tijdens de Bredase Singelloop!!!!
Ja dames en heren, Rimco gaat voor 21,0975 km, oftewel 21 097,5 meter.

Nadat ik in 2014 de 5km en in 2015 de 10km had gelopen, zeiden veel mensen gekscherend “ow, dan ga je hierna zeker voor de halve marathon”. Heel lang heb ik geroepen dat een halve marathon niet mijn doel was. Gewoon lekker lopen was het doel. Maar ja, als je in 1 jaar tijd zowel de 10 km hebt gelopen en 16,1 km (tijdens de Tilburg Ten Miles). Ja, dan ga je toch even achter oren krabben of het toch haalbaar is. Althans, zo ging het bij mij haha. Tel daarbij op dat als je tegen mij gaat roepen dat iets niet lukt ;). Nee wijsneuzen, dat wil niet automatisch zeggen dat jullie nu moeten zeggen dat ik geen marathon kan lopen haha. Want 2017 gaat nog geen marathon worden. Ik zeg wel eerlijk, ik wil OOIT een marathon lopen. In mijn (schoon)familie ken ik maar één iemand die een marathon heeft gelopen. De neef van mijn vrouw heeft een hele tijd terug (jaren terug) de marathon van NY gelopen. Dus ooit wil ik de tweede worden die een marathon op zijn naam heeft. Maar voorlopig ga ik dat niet doen, voor nu is een halve marathon mijn doel in 2016 en de komende jaren.

Voor het gemak bij deze mijn voorlopige overzicht van te lopen runs :D.

 • De 10 kilometer tijdens de Rotterdam Marathon.
 • Wings for life Worldrun.
 • Tilburg Ten Miles.
 • Wintertrimloopserie (1 van de 4)
 • Haagse Beemdenloop.
 • Vijf mijl van Tilburg.
 • Dam tot Dam loop*.
 • De tien van ‘t Oagje.
 • Warandeloop*.
 • Halve marathon tijdens de Bredase Singelloop.

*= onder voorbehoud.

Dus wie zie ik tijdens welk evenement? 😉

Groetjes,

Rimco

P.s. volg je mij al op Facebook voor extra nieuws?
P.p.s. Comments op mijn berichtjes zijn altijd leuk en welkom 😉 (stille hint haha)

 

10 reacties

 1. Leuk!! Halve marathon moet je echt zeker lukken! Mijn doel dit jaar is de 10km en ten miles, dus daar zie ik je sowieso haha. Warande wil ik ook nog ff aankijken eigenlijk maar dat duurt toch nog even!

  1. Ten miles is echt een belevenis op zich. De sfeer, de mensen….gewoon kippenvel! Tegen die tijd houden we even wat intensiever contact 😉

 2. Handig om een overzicht te hebben van allerlei lopen de komende tijd. En dat je fanatiek bezig bent had ik al eerder gezegd.

 3. Leuke najaarswedstrijden buiten Brabant: Zevenheuvelenloop Nijmegen (20/11/16) , Bruggenloop Rotterdam (11/12/16), Halve van Egmond (8/1/17). Een van deze vult het gat tussen de Singelloop Breda en Mastboscross mooi op.

  1. Zit meestal met financiën en logistieke problemen haha 😉.
   Maar wat ik dit jaar wellicht niet kan lopen, doe ik dan maar volgend jaar 😄. Ik ben nog jong en hongerig…komt vast goed 💪. Thnx voor de extra suggesties *noteert ze op een papiertje*

Laat even iets van jezelf horen.