Best of 2015

We naderen zo onderhand met rasse schreden het einde van 2015. Een mooie gelegenheid dus om 2015 eens grondig onder de loep te nemen en mijn top 5 (sportieve) momenten met jullie te delen.

 • 5. Run 2 Day Halloween run.
  We trappen af met de nummer 5 van de lijst! Op 5 staat de Halloween run van Run 2 Day. Waarom? Het was gewoon een super toffe fun run. Leuke mensen, super organisatie, sfeer was geweldig. Kortom, eigenlijk alles wat een run super maakt was aanwezig.
 • 4. De Haagse Beemdenloop.
  De nummer 4 op mijn lijst is mijn allereerste 10 km wedstrijd op asfalt. Ik had eigenlijk maar 1 doel vooraf. Uitlopen! Tijd zou niet van belang voor mij zijn. Want ik had tot dan toe voornamelijk alleen maar 5 kilometer wedstrijden gelopen. En dan ook nog eens achterin qua tijd. Mijn hardlooptrainer had gezegd, dat als ik echt wilde, ik onder het uur kon lopen. Ja dag, onder een uur lopen. Dat zou mij never nooit lukken. Nou, never say never. Mijn netto tijd was 00:59:55!!! Dus 5 seconden onder het uur.
 • 3. Wings for Life Worldrun
  Dit was een bijzondere run. Want het was totaal anders dan ik gewend was. Geen vaste finishlijn, geen vaste afstand. Gewoon lopen tot je door een catcher car werd ingehaald.
  Wat een happening was het zeg! Super leuke route, mooie omgeving (ja zo zie je nog eens wat van je eigen stad haha). En uiteindelijk 13,3 km gelopen! De verste afstand die ik tot dan toe had gelopen. En toen kwam de nummer 2 van de lijst.
 • 2. Tilburg Ten Miles
  Na wat langere afstanden te hebben gelopen, wilde ik nu ook DE Tilburg Ten Miles doen! En dan niet 5 of 10 km. Nee, ik wilde alle 10 Engelse mijlen lopen! Oké, ik moet eerlijk toegeven dat ik wat overmoedig werd na de Wings for Life Worldrun en de Haagse Beemdenloop. Want (zo naïef als ik kan zijn), als je 10 km en 13,3 km kunt halen, dan is 16,1 km niet eens zo veel verder meer. Nou, dat heb ik geweten! Het was een pittige run. Met een paar momenten dat ik het op wilde geven. Maar het publiek was zo super, die hielden de motor gaande! Wat een super geweldige sfeer was het. Super leuke route. En ja, wederom het publiek…kippenvel!
 • 1.De vijf mijl van Tilburg
  En op nummer 1 staat de emotionele vijf mijl van Tilburg!
  Waarom emotioneel? Mijn moeder is in 2013 overleden aan de gevolgen van CODP (longaandoening). In 2015 besloot ik om in mijn geboortestad (Tilburg) iets voor het Longfonds te gaan doen. Dus op 10 mei 2015 liep ik ter nagedachtenis aan mijn moeder, deze hardloopwedstrijd in het runshirt van het Longfonds.

2 reacties

 1. Jee, meer wedstrijden gelopen dan ik.

  Vier in 2015:
  1) de Kruikenloop, in Tilburg, moet je ook een keer doen. 2016 is deze op zaterdag 6 februari 2016.
  2) Rotterdam Marathon. In 2016 ga ik iets anders doen, de Marathon de Paris, op zondag 3 april 2016.
  3) Haagse Beemden Loop. Altijd leuk. Ook in 2016 zal ik er bij zijn, 10 km waarschijnlijk. Zondag 29 mei 2016.
  4) Singelloop. Maar weer de halve marathon? Denk het wel. Zondag 2 oktober 2016

  Wie weet samen runnen we de Halloween Run 2016 of een andere wedstrijd.

 2. Volgens mij heb je meer wedstrijden gelopen dan ik in 2015.

  Hieronder mijn 5 Best of 2015:
  1) De Kruikenloop, Tilburg. Daar moet jij ook een keer aan mee doen. Volgend jaar op zaterdag 6 februari 2016. Vooral de after party is gezellig.
  2) Marathon Rotterdam. Misschien een doel voor over een paar jaar. In 2016 is deze op zondag 10 april 2016. Voor mij geen Rotterdam, maar Marathon de Paris op 3 april 2016.
  3) De Haagse Beemden Loop. Ach, ook ik kon hier niet ontbreken in 2015. In 2016 weer, natuurlijk zondag 29 mei 2016.
  4) Singelloop. Het hardloop evenement van Breda, daar kun je niet ontbreken. Volgend jaar weer? waarschijnlijk wel. Zondag 2 oktober 2016
  5) De TOF Kerstross. Als lid van TOF doe je daar natuurlijk aan mee. Tweede Kerstdag vaste prik. In 2016 op zondag 26 december 2016.

  En ik heb meegedaan aan een aantal Urban Runs van Run2Day Breda.

Laat even iets van jezelf horen.