Hardloopkleding: Wat draag ik bij welk weer type?

Een hele tijd terug vroeg ik op mijn facebook pagina, wat jullie graag zouden willen lezen op mijn blog met betrekking tot het hardlopen.
Er kwamen een aantal leuke suggesties uit, die ik de komende periode wat verder ga uitwerken.

Eén van die suggesties was: Welke hardloopkleding draag jij bij welk weertype?

Allereerst wil ik even benadrukken dat de artikelen die ik in deze blog benoem niet gesponsord zijn. Dus ik heb bij het noemen van de merken totaal geen voordeel. Het is puur om een zo gedetailleerd beeld te geven van wat ik draag.

 

Ik heb eraan zitten denken om bij het beschrijven van mijn hardloopkleding, te kiezen van een opsomming van de vier jaargetijden. Echter kijk ik altijd naar het weertype, in plaats van welk seizoen het is haha. Zo heb ik ooit tijdens de Mastboscross gelopen in mijn ‘zomer’ outfit, omdat ik die dag het gevoel had dat ik dat wel kon hebben. Afijn, here we go ;).

Wanneer de temperatuur boven de 10 graden Celsius komt, dan ga ik het liefst voor kort. Niet kort kort, maar gewoon lekker shirt (Nike) met een short (Kalenji), compressietubes (Herzog) en enkelsokjes (Asics) of als alternatief als de kans op koude enkels nog wat groter is compressiesokken (Kalenji).

Ik zweet nog al snel door mijn anti-depressiva, dus sowieso zou ik al snel voor wat kort kiezen. Dus wanneer het kwik nog wat meer stijgt, dan ruil ik mijn shirt in voor een singlet (Newline). Wat ik persoonlijk wel jammer vind, maar dat is puur persoonlijk, is dat mijn shirts (en ik heb er al heel wat gehad) bij een lange afstand gaan schuren. Na een halve marathon is het dus niet vreemd als ik over de finish kom met bloedende tepels. Zelfs pleisters en/of vaseline lijkt hier niet tegen te helpen.

Als het echt heel warm word, dus zo rond een graad 18, dan ga ik voor mijn ‘zomer’ outfit. Dat wil zeggen singlet (Nike), een hele korte short (Kalenji) met een korte tight (Kalenji) tegen het schuren van de binnenkant van mijn bovenbenen, enkelsokjes (Asics) en compressie tubes (Herzog).

In de winter hoef je van mij echt geen outfit te verwachten alsof ik over de Noordpool loop haha.
Dan loop ik in een lange mouwen compressieshirt (Kalenji) met een shirt eroverheen (Nike, Adidas, Asics, Kalenji), een lange tight (Asics), langere short (Kalenji) en compressiekousen (Kalenji).

Uiteraard heb ik nog veel meer hardloopkleding, maar om daar allemaal set foto’s van te maken gaat wel heel ver haha. Nu hebben jullie een indruk wat ik wanneer draag ;).

Wat draag jij bij welk weertype of bij welke temperatuur?
Laat het even weten in een comment onder dit bericht.

Groetjes,

Laat even iets van jezelf horen.