Over mij

Ja, wie ben ik nou eigenlijk?
Ik ben Rimco, geboren op 7 november 1984 in het Brabantse Tilburg. Mijn naam word al heel mijn leven verward met Remco, maar daar leer je mee leven haha.
Sinds 2011 woon ik in ‘de Parel van het Zuiden’, Breda (in de wijk Haagse Beemden), samen met mijn vrouw, 2 kinderen (♂ maart 2012 en ♀ december 2015), 2 katten, 1 hond en 2 kippen.


Het Begin.

In januari 2013 overleed mijn moeder vrij plotseling, en om het verdriet en de woede te luchten, wilde ik iets met sporten gaan doen om zo mijn hoofd leeg te krijgen. Toch duurde het tot augustus 2014, toen kwamen wij terug van onze zomervakantie in Frankrijk. Daar kreeg ik het idee om wat anders te gaan doen aan sport. Ik speelde badminton, maar toch voelde dat niet helemaal meer mijn ding, ik kon daar niet mezelf in zijn. Ik had ooit wel eens eerder hardgelopen. Maar was destijds zo slecht gestart, dat ik na een paar keer het voor gezien hield.

De eerste stappen.

Hoe het precies in zijn werk ging weet ik niet meer. Maar het had te maken met een gesprek dat we hadden in Frankrijk en toen kwam de winkelnaam Decathlon ter spraken. Nogmaals, hoe het precies is gelopen, geen flauw idee ;). Eenmaal weer in Nederland aangekomen, zijn we naar Decathlon Best gegaan.
Nou ben ik vrij wereld vreemd (ik was onder de indruk van winkels zoals Makro en Ikea, want dat kende ik voor 2010 niet). Dus het kwam nogal indrukwekkend over! Daar heb ik mijn allereerste echte hardloop outfit EVER gekocht.

Zoals de meesten van jullie wel zullen herkennen, waren mijn eerste stappen zwaar. Conditioneel was ik er slecht aan toe. En meer dan 50 meter aan één stuk hardlopen was veel (en vooral ook heel zwaar). Je mag het eerlijk weten, ik heb een aantal keren op het punt gestaan om mijn schoenen door het huis te gooien en ermee te stoppen. Want hardlopen is niet leuk! Het is zwaar en ik kon het toch niet eens lang volhouden. Wat er precies voor zorgde dat ik toch bleef hardlopen kan ik niet omschrijven. Het is een bepaald gevoel dat ik kreeg, waardoor ik het maar bleef proberen. Uiteindelijk liep ik 1 kilometer aan één stuk door.

Bredase Singelloop 2014.

In oktober van 2014 besloot ik mezelf (geheel ongetraind en zwaar naïef) in te schrijven voor de Bredase Singelloop, voor de 5 kilometer. Ik had werkelijk waar nog NOOIT 5 kilometer gelopen, niet eens met pauze’s tussendoor. Vol zenuwen stond ik daar in het start vak. Geen flauw idee hoe het zou gaan, want dit was volkomen nieuw voor mij.
Maar goed, ik liep de 5 kilometer uit. Ik had zelfs niet één keer onderweg gewandeld! En dat was het moment dat ik werd bevangen door het hardloop virus. Dat jaar liep ik ook nog de Warande by Night run in Tilburg en de 5 kilometer Warandeloop. Ook ging ik tussen kerst en oud & nieuw lopen tijdens de nightrun in het Mastbos.

Het hardlopen ging mij steeds beter af en ik begon er steeds meer plezier in te krijgen. In 2015 trok ik de stoute schoenen aan en liep ik naast een aantal 5 kilometer wedstrijden mijn eerste 10 kilometer wedstrijd en zelfs de 10 Engelse mijlen tijdens de Tilburg Ten Miles. Ik begon meer wedstrijden te lopen en schreef me in voor diverse fun runs. Ik ging zelfs mijn eigen PR’s verbreken.

De Toekomst.

In 2016 ging ik vrolijk door met hardlopen. De kwart marathon in Rotterdam heb ik gelopen en zelfs de Dam tot Damloop staat op het programma. Wat de toekomst nog meer voor mij in petto heeft? Ik heb geen flauw idee. Dat zul je ter zijner tijd wel lezen op mijn blog ;).

Groetjes,

Rimco

Een reactie

Laat even iets van jezelf horen.