Review: CR7 van herbalife

Enige tijd geleden kreeg ik een testzakje CR7 van Herbalife. Met de vraag of ik het wilde testen. Maar wat is CR7 nu eigenlijk?

CR7 Drive is ontwikkeld in samenwerking met Cristiano Ronaldo. Het is een koolhydraten-elektrolyten oplossing die de absorptie van water gedurende fysieke activiteit bewezen verbetert en het uithoudingsvermogen helpt behouden. Zowel tijdens een intensieve voetbalwedstrijd, als een workout sessie in de sportschool en tijdens het hardlopen.

 

Oké, dat was het praatje van Herbalife. Maar hoe ging het in de praktijk?

Via Luuk Verkooijen (eigenaar van 24 Health, Coaching, Consulting & Concepts) kreeg ik een proef verpakking CR7. De inhoud van het zakje was 27 gram, wat goed is voor 500 ml sportdrank. Luuk vertelde mij dat hij ongeveer een half uurtje nodig had om het één en ander toe te lichten. Maar al gauw waren we ruim een uur aan het praten. Ja, soms valt het niet mee om nieuwsgierig aangelegd te zijn ;).

CR7 is geschikt bij:

 • Lage intensiteit beweging 1,5 uur – 2 uur
 • Gemiddeld tot hoge intensiteit beweging >30 min

Kortom, ideaal om te proberen tijdens een interval training bij de MastbosRunners.

Tijdens het gesprek werd geadviseerd om voor het gebruik, een half uur van te voren ongeveer de helft vast te drinken. Dit omdat een ‘bijwerking’ kan zijn, dat je overmatig speeksel aan gaat maken. Althans, dat zou mogelijk kunnen gebeuren als je niet bekend bent met dit soort sportdrank. Gelukkig had ik hier geen last van.

Het drankje was eenvoudig te maken. Ik had voor een foto een maatbeker gepakt, die gevuld met 500 ml water en daar het zakje bij gedaan. Even goed gemengd, en ik moet zeggen, de poeder lost zeer snel op!

 

De geur van het drankje zou ik omschrijven als fruitig. Volgens Herbalife zou het een lichte Açai bessen smaak hebben. Maar aangezien ik die nooit op heb, kan ik hier dus niet echt iets over zeggen.

Dan de smaak. De eerste slok was echt mierzoet. Nee echt, het was echt zo gigantisch zoet dat ik er even aan moest wennen. Bij de 2de slok dronk het gewoon prettig weg.

Wat zijn de ingrediënten? 

Dextrose, suiker, maltodextrine, trinatriumcitraat, isomaltulose***, zuurteregelaar (citroenzuur), magnesiumzout van citroenzuur, kaliumcitraat, aroma’s, kleurstof (anthocyanen), cyanocobalamine, thiamine mononitraat.

*** Isomaltulose is een bron van glucose en fructose.

Hoeveelheid per portie (27 gram CR7 met 500 ml water):

 • Calorieën: 97 kcal
 • Koolhydraten: 23 g
 • Suiker: 18 g
 • Natrium: 0.6 g

En dan nu de werking.

Zoals gezegd heb ik ongeveer een half uur voor de training de eerste helft gedronken. Het eerste wat ik merkte was dat ik een opgepompt gevoel kreeg. Ik zat nog te eten, maar het enigste wat mijn lichaam wilde was bewegen. Dus ik was blij dat ik naar de training kon haha.

Eenmaal op de training voelde het of alles lukte. Ook omdat ik al enige tijd, met een blessure aan mijn knie, aan de kant heb gezeten. Wilde ik gewoon lekker ouderwets hardlopen. Lekker alles eruit rennen. En dat deed ik dus.

Het eerste deel van de training was vlak, iets wat dus het meest mijn gewone ondergrond nabootst. En ik moet zeggen, het voelde lekker! Alsof ik meer energie had.
Vervolgens de training wat opgeschroefd. Dat wil zeggen, langs een fietsbrug omhoog rennen. Dat is van nature niet mijn favoriete onderdeel. Dus mocht CR7 iets doen, dan zou ik dat hier moeten merken.

Het omhoog lopen tegen de fietsbrug verliep redelijk soepel, maar merkte wel dat ik vermoeider werd. Mijn benen kwamen niet zo lekker meer vooruit en mijn ademhaling werd onregelmatiger en sneller. De vermoeidheid trad in. Een paar weken niet echt trainen had mijn conditie niet veel goeds gedaan. Maar dat zou de CR7 moeten kunnen verhelpen. Het zou je uithoudingsvermogen verbeteren en behouden. Dus begon ik tussendoor slokjes te nemen. En zo sceptisch als ik was, ik moet eerlijk bekennen dat ik het verschil wel merkte! Mijn hartslag werd rustiger, ademhaling werd regelmatiger en ik kon het volhouden. Iets wat ik voorheen dus niet voor elkaar kreeg. Dan was ik na 1x tegen de brug oplopen afgepeigerd.

Verwacht niet dat je ineens The Flash word, want het is absoluut geen wonderdrankje. Maar voor mij als amateur sporter, maakte het wel degelijk verschil. Je gaat er niet harder van lopen, maar je kunt wel blijven lopen. En daar doe je het voor.

Waren er ook nadelen?

Ja. Het werkte bij mij super lang door. En omdat ik om 19:30u begon met trainen, lag ik die avond met een energiek lichaam in bed. Niet fijn als je ergens een gevoel van moeheid hebt, maar je lichaam door wil gaan haha. Dus mijn voorkeur heeft het om het vroeg op de dag te gebruiken, want nu had ik een redelijk gebroken nacht. Het kan natuurlijk voor iedereen anders werken, maar ik zou het niet later op de dag gebruiken.

+ Voordelen

 • Werkt snel.
 • Je uithoudingsvermogen verbetert.
 • Makkelijk klaar te maken.
 • Lekkere smaak.

– Nadelen 

 • De eerste slok kan afschrikken
 • Bij gebruik in de avond, kun je ‘s nachts wakker liggen (kan ook toevallig aan mij liggen)
 • Christiano Ronaldo. Het is leuk dat het met hem ontwikkeld is, maar het verkoopplaatje zou mij persoonlijk eerder afschrikken dan stimuleren. Wederom, het kan iets persoonlijks zijn, een ander zou erdoor juist aangetrokken worden.

Zou ik het adviseren? Geen idee, ik heb geen ervaring met andere sportdranken. Maar ik zou het NIET afraden. Voor het aanraden zou ik toch echt meerdere dranken moeten hebben uitgeprobeerd.

 

Laat even iets van jezelf horen.