Wings for Life Worldrun ook in 2016 in Breda!

Vandaag was dan eindelijk de grote dag. Eindelijk werd de startplaats bekend voor de Wings for Life Worldrun 2016 in Nederland.

Na vorig jaar, in Breda, voor het eerst mee te hebben gelopen, was ik wel benieuwd waar het volgend jaar was. En de locatie voor 2016 is….wederom Breda.
Vorig jaar ging het geluid al dat Breda wellicht weer het toneel zou zijn van dit unieke evenement. Maar vandaag kwam dus eindelijk de bevestiging. Om 13:00 uur werd de officiële inschrijving geopend.

Voor de mensen die niet weten wat Wings for Life is.


Wings for Life is een internationale, non-profit stichting (opgericht door RedBull) voor dwarslaesie-onderzoek. De missie van Wings for Life is een behandeling tegen dwarslaesie vinden. Zij financieren wereldwijd wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel.

Miljoenen mensen met een dwarslaesie hebben dezelfde droom. Door mee te doen aan de Wings for Life World Run kan je hen helpen hun droom waar te maken.

  • Het volledige inschrijfgeld gaat naar onderzoek dat levens verandert en gericht is op de genezing van dwarslaesie.
  • Alle administratieve kosten van dit evenement en de stichting worden ruimhartig vergoed door Red Bull.

(Deze tekst is gehaald van de officiële Wings for Life website, lichtelijk aangepast voor mijn blog)


 

Maar goed, wat houd dan de Worldrun in?
Op 8 mei 2016, om precies 13:00 uur Nederlandse tijd, starten alle 34 (door Red Bull georganiseerde) worldruns tegelijkertijd.
Er is geen vooraf afgesproken afstand. Na ongeveer een half uur begint de ‘catcher car’ te rijden. Deze rijdende finishlijn word ieder jaar bestuurd door een bekend persoon uit het betreffende land.
Vorig jaar zat Tom Coronel achter het stuur. Dit jaar zal het niemand minder zijn dan MAX VESTAPPEN!!!!

Voor de lezers die het afgelopen jaar onder een steen hebben geleefd. Max Verstappen is momenteel ‘s werelds jongste Formule 1 coureur. Zoon van Jos Verstappen (Nederlands succesvolste Formule 1 coureur).

Hoe dan ook. Deze catcher car begint heel rustig te rijden, maar zal na een aantal kilometer steeds wat meer versnellen. Als je door deze auto word ingehaald ben je ‘gefinished’.

Zoals eerder al gezegd, liep ik vorig jaar voor het eerst mee tijdens de Worldrun. Helemaal omdat het in mijn eigen stad was. En ik wilde de sfeer van deze run wel eens meemaken.
Mocht je twijfelen om mee te doen. NIET TWIJFELEN, DOEN!!!
Wat een kicken run was het. Tijdens deze Worldrun heb ik voor het eerst verder gelopen dan 10 km. Uiteindelijk had ik 13,1 kilometer gelopen.
De sfeer tijdens het hardlopen was gemoedelijk. Voldoende waterpunten, mooie omgeving, super publiek. Enigste smetje was dat de bussen niet zo super goed waren geregeld. Waardoor bij sommige ‘oppik punten’ weinig tot geen bussen stonden, om de gefinishte hardlopers terug naar het startdorp te brengen. Maar goed, daar zullen ze hopelijk dit jaar wel over nagedacht hebben.

Wat ook super stoer is (vond ik dan), is dat BN’ers ook meedoen aan deze hardloopwedstrijd. Zo stond Erben Wennemars (Ex-schaatser) aan de start en liep ik bijna de gehele run bij Jurgen van den Goorbergh (Ex-motorcoureur & Dakar deelnemer) in de buurt.

Wanneer: 8 mei 2016
Hoelaat: 13:00 uur Nederlandse tijd
Waar: Breda
Aanmelden: Klik hier (Online inschrijvingen sluiten om middernacht op 4 mei 2016)
Kosten: € 25,00 (bij latere inschrijvingen zijn de kosten  € 30,00)

(Ze vragen bij de inschrijving je t-shirt maat, dus ik vermoed een shirt als aandenken aan de Worldrun 😉 )

Voor het laatste Wings for Life Worldrun nieuws, houd hun website in de gaten! En wellicht zie ik je op 8 mei 2016 in Breda.

Laat even iets van jezelf horen.